Skip to main content
Header Top
Contact
Greek Site
Greek
English
English Menu
HOME
ABOUT
INFORMATION
LEGISLATION
RESEARCH
RESOURCES
SERVICES
TRAINING
Εγκ. Δ1β/ΓΠ οικ.47415/2020 (ΦΕΚ /-- 24.7.2020)
-
A
A
+
A
Νομοθέτημα
Εγκ. Δ1β/ΓΠ οικ.47415/2020
Φ.Ε.Κ.
/-- 24.7.2020
Υπουργεία
Υγείας
Οδηγίες ετοιμότητας και διαχείρισης κρουσμάτων covid-19 σε κρουαζιερόπλοια
Λέξεις Kλειδιά
COVID-19
,
απολύμανση
,
ασπίδα προσώπου
,
διαχείριση κρούσματος
,
καθαριότητα
,
κορωνοϊός
,
τουρισμός κρουαζιέρας
,
χρήση μάσκας
,
Σχετικά Κείμενα
Attachment
Size
Εγκ. 47415_2020
1.04 MB
Α. ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ – ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
Α.1. Δια-λειτουργικότητα του σχεδίου έκτακτης ανάγκης του πλοίου και τουλάχιστον ενός από τους λιμένες προορισμού
Α.2. Παρακολούθηση επιδημιολογικής κατάστασης
Α.3. Δυνατότητα για εργαστηριακό έλεγχο κλινικών δειγμάτων
Α.4. Ιατρική εξέταση, περίθαλψη και μεταφορά σε νοσοκομείο
Α.5. Επαναπατρισμός
Α.6. Καραντίνα
Α.7. Απομόνωση
Α.8. Εκπαίδευση των μελών του πληρώματος για τη λοίμωξη COVID-19
Α.9. Δήλωση πιθανού περιστατικού ή περιστατικών στον επόμενο λιμένα προορισμού
Α.10. Στοχευμένες επιθεωρήσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών COVID-19 στα κρουαζιερόπλοια
Α.11. Εκτίμηση του μέγιστου αριθμού επιβατών και πληρώματος στο κρουαζιερόπλοιο
Α.12. Μέτρα για την αποτροπή ασθενών με COVID-19 να συμμετάσχουν σε κρουαζιέρα
Α.12.1. Πολιτική αποκλεισμού
Α.12.2. Σύσταση για ομάδες υψηλού κινδύνου
Α.12.3. Πληροφορίες για την πολιτική αποκλεισμού
Α.13. Ετοιμότητα για την ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης λόγω COVID-19 σε κρουαζιερόπλοια
Α.13.1. Εκπαίδευση / πρόσληψη προσωπικού
Α.13.2. Επικοινωνιακή πολιτική και ενημέρωση επιβατών
Α.13.3. Σχέδιο έκτακτης ανάγκης εν πλω
Α.13.4. Προμήθειες και εξοπλισμός
Β. ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ COVID-19 ΣΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΟΙΑ
Β.1. Επιβίβαση
Β.2. ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝ ΠΛΩ
Β.3. Μέτρα φυσικής αποστασιοποίησης
Β.4. Μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής
Β.5 Ειδικές προβλέψεις για το χώρο υποδοχής (Reception)
Β.6. Αποβίβαση, επισκέψεις σε λιμάνια, δραστηριότητες και εκδρομές στην ξηρά
Γ. ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
Γ.1. Εξαερισμός
Γ.2. Καθαριότητα και απολύμανση
Γ.3. Καμπίνες
Γ.4. Παιδότοποι
Γ.5. Χώροι Ψυχαγωγίας – Καζίνο
Γ.6. Κομμωτήρια, χώροι παροχής υπηρεσιών αισθητικής, γυμναστήρια και άλλες κοινόχρηστες εγκαταστάσεις
Γ.7. Άλλοι δημόσιοι χώροι (εσωτερικοί και εξωτερικοί)
Δ. ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ε. ΥΓΙΕΙΝΗ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ
Ε.1. Πόσιμο νερό
Ε.2. Κολυμβητικές δεξαμενές και άλλες εγκαταστάσεις υδάτων αναψυχής
Ε.3. Υγρά απόβλητα
ΣΤ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ COVID-19 ΣΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
ΣΤ.1. Διαχείριση πιθανού περιστατικού
ΣΤ.2. Διαχείριση επαφών
ΣΤ.3. Επιβίβαση/Αποβίβαση
ΣΤ.4. Αναφορά πιθανών περιστατικών
Ζ. ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ COVID-19
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΑΠ ΣΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2: ΈΝΤΥΠΟ-ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΈΝΤΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΕΠΙΒΑΤΩΝ/ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ (PASSENGER/CREW LOCATOR FORM- PLF) ΓΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ